USA.

2016-05-19 15:00
Roland Poirier Martinsson. Bild: Timbro (montage: Dagens ETC)
Roland Poirier Martinsson.

”Trump är inte värd min hatt”

Roland Poirier Martinsson, USA-kännare och konservativ debattör, lovade i vintras att äta upp sin hatt om Donald Trump valdes till republikanernas presidentkandidat.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Tänker du äta upp hatten nu?

– Nej, det var ett retoriskt grepp och Donald Trump är inte värd min hatt.

Vem vinner presidentvalet?

– Om Hillary Clinton, rättmätigt, skulle åtalas för mejlskandalen så skulle Joe Biden kunna ställa upp istället och vinna bekvämt över Donald Trump. Mellan Hillary Clinton och Donald Trump är det helt oförutsägbart. Det är som en fight mellan en boxare och en MMA-fighter. Båda två är extremt impopulära hos det amerikanska folket. Donald Trump har fått drygt 4 procent av rösterna i valmanskåren och Hillary Clinton ännu färre. Primärvalet engagerar bara de mest entusiastiska i USA. Presidentvalet brukar avgöras av mittfältet som är bredare än någonsin i årets val, eftersom Donald Trump är längre till höger än republikanernas kandidat brukar vara och Hillary Clinton tvingats till vänster av Bernie Sanders. Jag vet också att det pågår arbete bland det republikanska etablissemanget att lansera en tredje republikansk kandidat. Både Donald Trump och Hillary Clinton representerar det sämsta i politiken. Donald Trump är som en järnrörsbeväpnad SD:are och Hillary Clinton kan jämföras med Vladimir Putin, en polerad maktfullkomlig politiker som ljuger väljarna rätt upp i ansiktet samtidigt som hon gör vad hon vill bakom kulisserna.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Vad tror du väntar om Donald Trump ändå blir president?

– Om han kallar in experter och ödmjukt lyssnar till dem blir han som vilken president som helst, utom att amerikanerna inte kommer att vara stolta över att ha en tönt som president. Sakpolitiskt är han kringskuren i inrikespolitiken, men om han i utrikespolitiken går in med Obama-attityden att han är Guds gåva till mänskligheten kan det gå hur illa som helst.