USA-valet.

2016-11-08 17:00
Valresultatet väntas först tidigt på morgonen, svensk tid.
Valresultatet väntas först tidigt på morgonen, svensk tid.

Timme för timme – här är schemat för USA-valet

Sammanlagt är knappt 150 miljoner amerikaner registrerade för att rösta i dagens presidentval, som äger rum över sex tidszoner. Det blir mycket att hålla koll på. Här är några av dagens hålltider.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

00:00 svensk tid (06:00 ET) – De första vallokalerna öppnar på östkusten.

Oklar tid – Hillary Clinton och Donald Trump röstar i hemstaten New York.

01:00 svensk tid (19:00 ET) – De första vallokalerna stänger, vallokalsundersökningar för några av staterna börjar offentliggöras.

04:00 svensk tid (22:00 ET) – De sista vallokalerna på västkusten stänger

05:00 svensk tid (23:00 ET) – Nu, som allra tidigast, kan amerikanska medier preliminärt ge en prognos för valresultatet, till stor del baserad på vallokalsundersökningar.

06:00 svensk tid (00:00 ET) – De första officiella resultaten meddelas, troligtvis från Dixville Notch, New Hampshire, som oftast är först med sina resultat och som tjuvstartade med röstningen redan igår kväll.

Oklar tid – Kandidaten som förlorar ringer vinnaren för att gratulera. Båda kandidater håller tal.