Utrikes

Så rapporteras det om Ship to Gaza i Israel

Det perspektiv som syns mest om Ship to Gaza i israeliska medier är regeringens och arméns. Premiärminister Benjamin Netanyahu (bilden) har gett syrliga kommentarer.
Det perspektiv som syns mest om Ship to Gaza i israeliska medier är regeringens och arméns. Premiärminister Benjamin Netanyahu (bilden) har gett syrliga kommentarer. Bild: Bild: Baz Ratner

Dagens ETC. Rapporteringen kring Israels beslagtagande av skeppet Marianne av Göteborg och dess passagerare var inledningsvis sparsam i svenska medier. I Israel har intresset varit större. Dagens ETC har följt den israeliska mediebevakningen av Ship to Gaza.

Tobias Gisle

Ett hot mot säkerheten och ett stöd till Hamas – så beskrivs Ship to Gaza i stora delar av den israeliska pressen efter att marinens specialstyrka Shayelet 13 bordade det svenskflaggade Ship to Gaza-skeppet Marianne av Göteborg och grep samtliga 18 passagerare för en dryg vecka sedan. Det perspektiv som synts mest är regeringens samt arméns och i nyhetstidningen Israel Hayom citeras premiärministern Benjamin Netanyahu i rubriken, där han slår fast att ”Gazaflottiljan är en uppvisning i rent hyckleri” samt att ”belägringen av Gaza inte existerar” då ”Israel släpper igenom mat och humanitärt bistånd till enklaven”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Tobias Gisle