Hoppa till innehållet

Utrikes

Så ska eftersläntrare uppmuntras att ta covidvaccin i USA

För att landet ska nå Joe Bidens mål att 70 procent av befolkningen ska ha fått sin första vaccindos senast den 4 juli inleds en nationell aktionsmånad.
För att landet ska nå Joe Bidens mål att 70 procent av befolkningen ska ha fått sin första vaccindos senast den 4 juli inleds en nationell aktionsmånad. Bild: Bild: Damian Dovarganes

Dagens ETC

Vaccintakten har saktat ned i USA. Nu inleds en stor regeringskampanj för att uppmuntra fler att ta vaccin i juni. Joe Bidens mål är att 70 procent av amerikanerna ska ha fått första dosen till nationaldagen 4 juli –och han får hjälp på vägen av både delstater och privata företag.

När vaccinationstakten var som högst i USA fick två miljoner människor vaccin varje dag. Nu ligger siffran under 600 000, trots att USA har mer vaccin än det som används. För att landet ska nå Joe Bidens mål att 70 procent av befolkningen ska ha fått sin första vaccindos senast den 4 juli inleds därför en nationell aktionsmånad. Idag har över 63 procent av befolkningen fått sin första dos, men det finns många skeptiker i landet som inte vill vaccineras.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser