Hoppa till innehållet

Irak

Regnbågsfärgad kärlek är livsfarligt i Irak

”Rätt vad det är i Baghdad så hänger en lista på en vägg som alla kan se. Är ditt namn där så är det bara att ändra dig annars dödas du”. Amir Ashour i hemstaden Malmö, han har startat nätplatsen Iraqueer för hbtq-personer i Irak.
”Rätt vad det är i Baghdad så hänger en lista på en vägg som alla kan se. Är ditt namn där så är det bara att ändra dig annars dödas du”. Amir Ashour i hemstaden Malmö, han har startat nätplatsen Iraqueer för hbtq-personer i Irak. Bild: Bild: Karim Mostafa

Dagens ETC.

Hbtq-personer förföljs och attackeras, och situationen har bara förvärrats sedan USA:s invasionen 2003. Men några samlar kraft mot hatet. En ny plattform på nätet, IraQueer, drivs av Amir Ashour i Malmö. – Vi som är Hbtq-personer i Irak attackeras, fängslas och dödas, och människor vågar inte lita på varandra, säger han.

IraQueer är en mötesplats för queerpersoner i Irak och irakiska Kurdistan. Syftet är att sätta människor i kontakt med varandra, att vara en plats för att prata om allt från enkla saker till hot och misshandel från den egna familjen. Så beskriver Amir Ashour projektet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00