Hoppa till innehållet

Corona

Munskydden – det nya vapnet i slaget mellan republikaner och demokrater

”Det argument som presidenten och republikanska guvernörer driver implicit är att republikansk identitet och ansiktsmasker inte går ihop”, säger Shana Gadarian.
”Det argument som presidenten och republikanska guvernörer driver implicit är att republikansk identitet och ansiktsmasker inte går ihop”, säger Shana Gadarian. Bild: Foto: Jonas Cullberg

Dagens ETC.

USA:s folkhälsomyndighet CDC rekommenderar alla amerikaner att bära ansiktsmask för att stoppa coronaspridningen. Men maskerna har blivit del av ett politiskt krig mellan demokrater och republikaner.

I New York är ansiktsmasken årets accessoar: med kamouflagemönster, glitter eller dödskalletryck. Sedan mitten av april är det obligatoriskt att täcka mun och näsa på platser där det inte går att hålla social distansering i staden. De allra flesta New York-bor lyder, även om maskerna ibland sitter uppskjutna i pannan eller nedhasade på halsen i sommarvärmen. New York är en av de mest demokrat-röstande städerna i USA, och att ansiktsmasker är så vanliga här är ingen slump.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser