Hoppa till innehållet

Utrikes

Över 170 attacker med gas i Syrien

Människorättsorganisationer och läkare i Syrien menar att tisdagens stridsgasattack, där 100 personer dödades och ytterligare 400 skadades,  är symtomatisk för hur president Bashar al-Assad bedriver kriget.
Människorättsorganisationer och läkare i Syrien menar att tisdagens stridsgasattack, där 100 personer dödades och ytterligare 400 skadades, är symtomatisk för hur president Bashar al-Assad bedriver kriget. Bild: Bild: Vahid Salemi/AP/TT

Dagens ETC.

Tisdagens kemiska attack i Syrien är del av en normaliseringsprocess, enligt analytiker. Om ingenting görs kan kemiska vapen bli en naturlig del av framtidens krig.

Minst 100 personer dödades och ytterligare 400 skadades i tisdagens stridsgasattack, enligt biståndskoalitionen Union of Medical Care Organizations. Den syriska regimen misstänks ha utfört attacken. Sjukvårdspersonal på plats säger att det ser ut att handla om sarin, samma gas som dödade över 1 200 människor i augusti 2013. Den syriska regimen tros ha utfört även den attacken, som närapå ledde till en amerikansk militär intervention. I stället gick den syriska regimen med på att låta FN överse utförsel av Syriens saringaslager. Men om allt verkligen fördes ut ur landet är oklart.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser