Reportage

Oväntad vändning när intervjupersonen greps

Kazim Kizil deltog i egenskap av dokumentärfilmare på en demonstration i sin hemstad Izmir efter valet och det var i samband med den som han greps, för att senare häktas.
Kazim Kizil deltog i egenskap av dokumentärfilmare på en demonstration i sin hemstad Izmir efter valet och det var i samband med den som han greps, för att senare häktas. Bild: Bild: Emre Tazegul/TT

ETC Norrköping. Vissa dokumentärfilmare provocerar fram konflikter. Andra avvärjer dem. I Gustav Skogens fall medförde gripandet av en av intervjupersonerna i dokumentärprojektet ”Become the media” framför allt frustration och en känsla av maktlöshet.

”Vad som händer med filmen nu känns sekundärt. Jag vill bara att Kazim Kizil ska friges”, säger Gustav Skogens.

Förra året reste Gustav Skogens till Turkiet för att träffa apotekaren och dokumentärfilmaren Kazim Kizil i samband med inspelningen av ”Become the media”. Ett dokumentärfilmsprojekt där Gustav Skogens tillsammans med medlemmar från det oberoende produktionsbolaget Vilda bomben i Göteborg träffar aktivister runt om i världen som på olika sätt försöker att skildra det som händer i samhället. Oftast gör de det för att de menar att media i landet inte ger en rättvis bild av det som sker, och för att de anser att medborgarna har rätt till mer nyanserad information. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Norrköping!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser