Utrikes.

2021-03-17 08:47
Bild: Mike Stewart/AP/TT
Puffetikett
Dagens ETC

Minst åtta döda efter skjutningar i Georgia – en gripen

Under tisdagen attackerades flera spa-center i Atlanta-området i Georgia, USA. Minst åtta personer, varav sex har asiatiskt ursprung, har avlidit.

Polisen uppger att en man i 20-årsåldern är har gripits som misstänkt för attackerna.

En 21-årig man har gripits av polis efter att minst åtta personer skjutits ihjäl på spa- och massagesalonger i och omkring Atlanta, USA, rapporterar nyhetsbyrån AP. Detta efter att polisen gått ut med övervakningsbilder på den misstänka mannen under tisdagskvällen, som man bad allmänheten att sprida vidare via sina sociala mediekanaler. Skjutningarna ska ha inträffat under olika tidpunkter under tisdagen på olika platser i norra Atlanta.

Motivet till vansinnesdådet är i skrivande stund inte känt, men minst sex av de mördade är kvinnor och ska enligt uppgifter från polisen ha haft asiatiskt ursprung. Den lokala Atlanta-polisen anser att det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser, men uppger att de under den senaste tiden har sett en våldsvåg som riktat in sig mot just innevånare med asiatiskt ursprung.   

Ännu finns inte heller mycket information om den misstänkte gärningsmannen, men enligt citat i hans Instagramprofil uppger han själv att han älskar ”skjutvapen och Gud”.

En före detta klasskamrat säger till The Daily Beast att han framstod som ”väldigt oskyldig, till sättet”.

– Han svor inte ens. Han var något av en nörd och verkade inte alls våldsam, vad jag kan minnas. Han jagade och hans pappa var ungdomsledare i kyrkan, eller pastor. Han var väldigt inne på religion, säger denne.

Polisen ska ha fått sin första ledtråd när en misstänkt gärningsperson syntes fly i en stadsjeep, på övervakningsbilder från en av brottsplatserna. Gripandet skedde två timmar senare efter en biljakt söder om Atlanta.