Hoppa till innehållet

Utrikes

Mexiko gör en tydlig vänstergir

Andrés Manuel López Obrador har både anhängare och kritiker. ”Hans regering består av många äldre personer som inte har en aktualiserad bild av vårt land”, säger 35-åriga Teresita Garcia Martínez.
Andrés Manuel López Obrador har både anhängare och kritiker. ”Hans regering består av många äldre personer som inte har en aktualiserad bild av vårt land”, säger 35-åriga Teresita Garcia Martínez. Bild: Bild: Rebecca Blackwell/AP

Dagens ETC.

När Andrés Manuel López Obrador i slutet av 2018 valdes till Mexikos ledare bröt han, med sina tydliga vänsterbudskap, den högerkonservativa, nyliberala trenden i Latinamerika. Men vad har han gjort under sitt halvår vid makten och hur fungerar hans politiska visioner i praktiken?

När Andrés Manuel López Obrador svors in som Mexikos nya president i december 2018 på Zocalo-torget i Mexico City gick han gick ned på knä framför envar av representanterna från landets alla urfolk som han bjudit in till installationsceremonin, och tog emot deras välsignelse i form av den traditionella Bastón de Mando en käpp som ges till den som ska styra.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

00:00 / 00:00