Hoppa till innehållet

På plats i Grekland

Metoo-våg skakar eliten i grekland

Ilias Gknionis har engagerat sig brett i mänskliga ­rättighetsfrågor, flyktingar och missbruksproblematik och på så vis skapat sig en stor social plattform som han använt för att lyfta kvinnors röster under metoo-rörelsen. Efter att artikeln publicerats har Ilias Gknionis instagramkonto @omikrosprigipakos stängts ner.
Ilias Gknionis har engagerat sig brett i mänskliga ­rättighetsfrågor, flyktingar och missbruksproblematik och på så vis skapat sig en stor social plattform som han använt för att lyfta kvinnors röster under metoo-rörelsen. Efter att artikeln publicerats har Ilias Gknionis instagramkonto @omikrosprigipakos stängts ner. Bild: Sofie Axelsson

Dagens ETC

Hollywoodstjärnorna var först men sedan följde bransch efter bransch i land efter land. I Grekland var gensvaret på metoo runt 2016 lågmält, men för drygt ett år sedan började det bubbla och i år brinner rörelsen med full kraft. Dagens ETC har träffat en av personerna som tänt den grekiska metoo-facklan.

Metoo är det hetaste samtalsämnet på barerna när Dagens ETC är på plats i Aten. Folk har återigen börjat samlas efter långa perioder av nedstängningar under pandemin. Som på så många andra platser i världen har samtalen om hot och våld mot kvinnor stannat inom hemmets väggar eller möjligtvis delats med närmsta vännerna. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln