Hoppa till innehållet

Mötet

”Lösningen måste vara att Assad försvinner”

Razan Ghazzawi är en syrisk människorättsaktivist som deltog i den syriska revolutionens början. Hon är kritisk till hur omvärlden kommit att skilda kriget i Syrien.
Razan Ghazzawi är en syrisk människorättsaktivist som deltog i den syriska revolutionens början. Hon är kritisk till hur omvärlden kommit att skilda kriget i Syrien. Bild: Bild: Joakim Medin

Dagens ETC.

Omvärlden har fokuserat för mycket på IS och glömt bort andra berättelser från Syrien. Dit hör både kvinnornas medverkan och det faktum att den sekulära Assadregimen dödat långt fler än islamisterna, menar Razan Ghazzawi, syrisk aktivist som var med i upprorets början.

 Det är president Bashar al-Assad och hans regim som har dödat flest människor i krigets Syrien. Regimens styrkor började från första stund skjuta ner fredliga demonstranter, när revolutionen föddes på våren 2011. Tiotusentals människor har låsts in i regimfängelser, torterats och ”försvunnit”. Den syriska staten är också ensam om att ha ett flygvapen, med vilken den sedan flera år urskillningslöst släppt ner bomber på oppositionella samhällen – där oskyldiga civila än idag dör i explosionerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser