Hoppa till innehållet

Utrikes

Källor: Trump vill starta eget parti

Donald Trump ska under de senaste dagarna ha talat med flera personer inom administrationen om att bilda ett nytt parti. 
Donald Trump ska under de senaste dagarna ha talat med flera personer inom administrationen om att bilda ett nytt parti.  Bild: Bild: Alex Brandon/AP/TT

Dagens ETC.

Det är många som har undrat vad Donald Trump tänker göra när hans tid som president är slut. Återgå till fastighetsimperiet, tror några. Starta en tv-kanal och bli en mediemogul, menar andra. Nu säger källor till Wall Street Journal att han planerar starta ett eget politiskt parti, ”Patriot Party”.

Under de senaste dagarna ska Donald Trump ha talat med flera personer inom administrationen om att bilda ett nytt parti, rapporterar Wall Street Journal. Enligt tidningens källor vill han döpa partiet till patriotpartiet, ”Patriot Party”. Nyheten kommer efter en tid som har varit turbulent mellan Trump och det republikanska partiet. Under tisdagen sade republikanernas ledare i senaten, Mitch McConnell, att  det var Trump som provocerade det dödliga upploppet i Kapitolium den 6 januari, ett tydligt tecken på att parti­etablissemanget inte längre står bakom Donald Trump till vilket pris som helst. Samtidigt visar opinionsundersökningar att många republikanska väljare fortfarande stödjer den tidigare presidenten.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser