På plats i Paris.

2019-09-13 09:20
I Frankrike krävs vaccinationsintyg för att få gå i skolan, på fritids eller deltaga i idrottsaktiviteter. Annars får inte barnen vara med.  Bild: Shutterstock
I Frankrike krävs vaccinationsintyg för att få gå i skolan, på fritids eller deltaga i idrottsaktiviteter. Annars får inte barnen vara med. 
Puffetikett
Dagens ETC

Här får ovaccinerade barn inte gå i skolan

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Vad tycker du om obligatorisk vaccinering

Felicia Loubaky

Paris

”Jag är för. Det beror på kollektivet. I Frankrike börjar barn i skolan redan vid tre års ålder och ofta på daghem redan vid tre månader. Det är oansvarigt att riskera andra barns hälsa när de är så små. När de blir stora gör de som de vill. Jag tycker vaccin är bra.”

Suzannah Vernier

Paris

”Jag är för. Det är skandalöst att det varit lagligt att smitta andra med dödliga sjukdomar som det finns skydd emot fram tills nu.”

Malik Behram

Paris

”Jag är emot. Jag tycker att läkemedelsföretag ska straffas för farliga tillsatser i vaccin så att folk får förtroende för sjukvården – snarare än att  straffa folk.”

Miguel Torres

Paris

”Jag är emot. Mina barn är vaccinerade men jag tycker inte att hälsotvång hör hemma i en demokrati.”

Lao Uy Pheng

Paris

”Jag är för. Mina barn är stora så jag är inte insatt i rådande lagar men jag är sjuksköterska i grunden och vet att man inte bara riskerar sin egen utan andras hälsa utan vaccin.”