Hoppa till innehållet

Utrikes

Flyktingar leder sjukvård på distans

Flyktingbarn från Sudan som lider av undernäring får vård vid en Läkare utan gränser-klinik i Metche Camp i Chad, nära gränsen till Sudan, den 6 april i år.

Flyktingbarn från Sudan som lider av undernäring får vård vid en Läkare utan gränser-klinik i Metche Camp i Chad, nära gränsen till Sudan, den 6 april i år.

Bild: Patricia Simon/AP/TT

ETC nyhetsmagasin

Etnisk rensning, massmord, svält – och allt fler våldtäkter. Miljoner på flykt. Men alla kan inte fly. På distans från närliggande länder koordinerar sjukvårdspersonal mödra- och våldtäktsvården via sociala medier.

Konflikten i Sudan har pågått i över ett år och inget slut finns i sikte. Över tolv miljoner är på flykt varav minst tio miljoner är internflyktingar. Situationen är extremt allvarlig. FörlossningsläkarenSalma är en av dem som flytt. Nu bor hon i Kairo, i grannlandet Egypten. Hon är en av de över en halv miljon människor som kommit hit.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.