Hoppa till innehållet

Utrikes

Flyktingar i Aten skickas ut ur hjälpsystemen

Ayman från Syrien brinner för att lära ut grekiska. Han har språkundervisning en kväll i veckan på Hope café, här med eleverna Solaiman och Ambus.
Ayman från Syrien brinner för att lära ut grekiska. Han har språkundervisning en kväll i veckan på Hope café, här med eleverna Solaiman och Ambus. Bild: Bild: Privat

Dagens ETC

Svenska Suzanne Melville är en av grundarna av hjälporganisationen Hope café som verkar i Aten. Hon är nu tillbaka där efter Greklands lockdown och ser hur situationen blivit värre än någonsin. – Igår såg jag en av de familjer vi gett en babylift sova på Viktoriatorget med sin nyfödda baby, berättar hon i ett videosamtal med Dagens ETC.

Den ideella hjälporganisationen Hope café har funnits i tre år och arbetar främst med att dela ut mat, kläder, blöjor och andra förnödenheter till flyktingar i Aten som saknar stöd från annat håll. De bedriver också språkundervisning och social verksamhet med bland annat kvinnoträffar. Suzanne Melville är en av grundarna som åker till Grekland regelbundet. Nu är hon tillbaka i Aten sedan två veckor och ser att situationen, som var svår redan före pandemin, har blivit än värre.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser