Hoppa till innehållet

Hälsa

Britter kan få betala salt- och sockerskatt

En ny rapport, framtagen för att  forma Storbritanniens framtida livsmedelsstrategi, föreslår en ny beskattning på salt och socker.
En ny rapport, framtagen för att forma Storbritanniens framtida livsmedelsstrategi, föreslår en ny beskattning på salt och socker. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

En ny utredning om livsmedelsstrategin skapar rubriker i Storbritannien och utredaren hoppas att regeringen ska införa nya avgifter på salt och socker i mat. Utredaren har gott hopp om förslaget i det egna landet, men i Sverige möts förslaget med försiktighet.

Nyligen släpptes en rapport med förslag som är tänkta att forma Storbritanniens framtida livsmedelsstrategi. Rapporten, som skrevs på uppdrag av landets regering, hade som fokus att framtidens brittiska livsmedel ska vara hållbara, både för folkhälsan och för klimatet. Många av förslagen handlar således om jordbruket, exempelvis vill rapportförfattarna att fem till åtta procent av mark som idag används för jordbruk bör tas ur bruk för att minska på utsläpp och för att nå regeringens mål om att skydda 30 procent av brittisk mark till 2030.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser