Hoppa till innehållet

Utrikes

Born free-generationen röstar för första gången

Economic Freedom Fighters, EFF, lockar i första hand unga, svarta väljare med krav på jobb och utbildning. De är ofta missnöjda med ANC och inkomstklyftorna som är bland de största i världen.
Economic Freedom Fighters, EFF, lockar i första hand unga, svarta väljare med krav på jobb och utbildning. De är ofta missnöjda med ANC och inkomstklyftorna som är bland de största i världen. Bild: Bild: Katarina Höije

Dagens ETC

Växande arbetslöshet, ökande inkomstklyftor och en utbredd misstro mot landets ledare präglar Sydafrika när landet idag går till val. Det är också första gången den så kallade Born free-generationen, de som föddes i frihet efter apartheids fall, får rösta.

Växande arbetslöshet, ökande inkomstklyftor och en utbredd misstro mot landets ledare präglar Sydafrika när landet idag går till val, det första sedan landsfadern Nelson Mandela gick bort i december. Det är också premiär för den så kallade Born free-generationen, de som föddes i frihet efter apartheids fall, att rösta – 20 år efter att ANC vann Sydafrikas första demokratiska val.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser