USA.

2016-01-26 14:19
Noam Chomsky. Bild: Nader Daoud/AP
Noam Chomsky.

Bernie Sanders får stöd av Noam Chomsky

Allt eftersom presidentkandidatsvalet drar ihop sig blir det allt viktigare med stöd från inflytelserika personer. Senast i raden är Bernie Sanders som nu får stöd av lingvisten Noam Chomsky.
– Av de valbara kandidaterna har han bäst politik, säger Chomsky till Al-Jazeera.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0

Läs också: Här sågar Bernie Sanders sönder Donald Trump på en minut

Det är i tv-kanalens program UpFront som Noam Chomsky intervjuas och uttrycker sitt stöd för socialistiske Bernie Sanders. Men trots att Sanders har den bästa politiken är det osäkert om han kommer vinna valet, fortsätter Chomsky.

– Jag tror ärligt talat han inte har en chans i vårt system, som i huvudsak är korrupt. Men om han skulle bli vald är han den som jag tycker har den bästa politiken.

Under förra veckan presenterade Donald Trump den ultrakonservativa Sarah Palin på sin sida och inför det första valet, i delstaten Iowa, har det blivit allt viktigare att profilera sig i offentligheten. Det kan man göra genom att ha kända personer på sin sida. Men frågan är om anarkistiska och vänsterradikala Noam Chomsky kommer hjälpa Bernie Sanders på vägen mot presidentposten. Hillary Clinton leder fortfarande det demokratiska racet med 51 procent mot 38 procent för Sanders. Men i just Iowa rapporterar CNN att Bernie Sanders leder med 8 procent, 51 mot 43 procent.

Röstar mot republikanerna

Noam Chomsky fortsätter sin intervju med att slå fast att en röst på republikanerna aldrig hade blivit aktuellt, och om Hillary vinner demokraternas val skulle han rösta på henne.

– Absolut, men min röst skulle vara mot det republikanska partiet. Alla republikanska kandidater är antingen klimatförändringsförnekare eller skeptiker som säger att vi inte kan göra något åt klimatförändringarna. Det är i praktiken som att säga att ”låt oss förstöra hela världen”. Är det värt att rösta emot? Det tycker jag.