Utrikes.

2019-08-29 08:50
  • Andrew Wakefield avslöjades som bedragare, men har fått hjälte­status bland vaccinmotståndare i USA. Bild: Charles Rex Arbogast/AP/TT
    Andrew Wakefield avslöjades som bedragare, men har fått hjälte­status bland vaccinmotståndare i USA.
  • Miljöadvokaten Robert F Kennedy Junior har påstått att vacciner orsakar autism – något som inte stöds av vetenskapen.  Bild: Virginia Mayo/AP/TT
    Miljöadvokaten Robert F Kennedy Junior har påstått att vacciner orsakar autism – något som inte stöds av vetenskapen.
Puffetikett
Dagens ETC

Bedrägeriet bakom vaccinskräcken

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Andra läkare som blev vaccinmotståndare

Mayer Eisenstein

Den nu avlidne amerikanske barnläkaren Meyer Eisenstein dömdes för flera fall av vanvård. Han var känd för sitt vaccinmotstånd och för att försöka behandla autistiska barn med hormonhämmande preparat som bland annat använts för kemisk kastrering av sexbrottslingar. Eisenstein är författare till den av vaccinmotståndare ofta refererade boken ”Vaccinationer: risker och skador” (Anarchos).

Mark Geier

Den tidigare läkaren Mark Geier och hans son David har publicerat flera studier som påstår att vacciner kan orsaka autism – studier som sågats som ovetenskapliga. Geir har också vittnat i omkring 100 rätte­gångar där föräldrar krävt ersättning för påstådda vaccinskador. Sedan 2011 har hans läkarlegitimation dragits tillbaks i många delstater då hans behandlingar av autistiska barn har ansetts skadliga.

Viera Scheibner

En slovakisk-australiensisk paleontolog som aldrig avslutade sina läkarstudier. Beskrivs på antivaccinsajten vaccin.me som ”en av världens mest insatta personer inom vaccinationsskador”. Hon hävdar bland annat att vacciner kan orsaka plötslig spädbarnsdöd. Men ”Scheibners påståenden saknar vetenskaplig grund”, enligt den tidigare barnhälsovårdsöver­läkaren Thomas Arvidsson (GP 3/1 2018).

Suzanne Humphries

En tidigare amerikansk njurläkare som bland annat hävdat att influensavacciner kan orsaka njurskador, något som dock inte har kunnat bevisas. Humphries lämnade läkaryrket 2010 och omfamnade homeopatin och dess syn på vacciner. Hon föreläser ofta om vaccinrisker. Klippen på Youtube och hennes bok ”Dissolving Illusions” refereras ofta av vaccin­motståndare.