Utrikes.

2014-12-17 18:25
American Apparel har under Dov Cherneys ledning bland annat röstats fram till ”Årets sexist” på bloggen Genusfotografen. Bild: Gary Friedman/AP/TT
American Apparel har under Dov Cherneys ledning bland annat röstats fram till ”Årets sexist” på bloggen Genusfotografen.

"Årets sexist" får sparken från American Apparel

Skandalerna och anklagelserna om sexuella trakasserier blev till sist för mycket. Nu får American Apparels vd Dov Charney sparken.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Klädmärket American Apparel har fått hård kritik för sin sexistiska reklam. Grundaren och vd Dov Charney har stämts för sexuella trakasserier upprepade gånger genom åren. Han anklagas bland annat för att ha hållit en anställd som fången som sexslav.

Nu har American Apparel fått nog och ger Charney sparken, efter att en internt tillsatt utredningsgrupp slagit fast att han är ”olämplig”. Charney har varit tillfälligt avstängd från vd-jobbet sedan i somras.

– Baserat på utredningen har gruppen beslutat att det inte vore lämpligt att för Charney att fortsätta som vd, chef eller anställd på företaget, skriver American Apparel i ett pressmeddelande.

En tillfällig vd leder företaget fram till den 5 februari nästa år då Paula Schneider tar över. Hon har lett en rad multinationella modeföretag och hoppas på att hon kommer att kunna förbättra American Apparel till det bättre.

– Mitt mål är att göra American Apparel till ett bättre företag och samtidigt fortsätta arbeta enligt kärnvärdena kvalitet och kreativitet, säger Paula Schneider i ett pressmeddelande.

Om företagets reklam kommer att bli mindre sexistisk med en kvinna på vd-posten är ännu oklart.