Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Svenskt rekord kan säkra VM-plats för Meijer

Michaela Meijer lyckades hoppa över både det svenska rekordet och VM-kvalgränsen på Ullevi i helgen som gick. Lovisa Lindh har redan kvalat på 800 meter och Khaddi Sagnia var bara tre centimeter ifrån i lördags.
Michaela Meijer lyckades hoppa över både det svenska rekordet och VM-kvalgränsen på Ullevi i helgen som gick. Lovisa Lindh har redan kvalat på 800 meter och Khaddi Sagnia var bara tre centimeter ifrån i lördags. Bild: Bild: Annelie Moran

ETC Göteborg.

Svenskt rekord och sannolikt en plats i VM-truppen. Det blev resultatet för ÖIS stavhoppare Michaela Meijer i helgen. Ullevis 800-meterslöpare Lovisa Lindh blev uttagen i slutet av förra veckan och längdhopparen Khaddi Sagnia var bara tre centimeter från kval i lördags.

När ÖIS-stavhopparen Michaela Meijer tog sig över 4.71 meter på Ullevi under Världsungdomsspelen i helgen hördes ett rungande vrål både från läktaren, innerplan och i högtalaren. Ribban låg stabilt kvar i ställningen när Michaela Meijer lyckligt studsade av mattan och i armarna på åskådare på innerplan. Angelica Bengtssons svenska rekord var därmed raderat av Göteborgshopparen, med en centimeter. Dessutom lyckades ÖIS:aren återigen ta sig över kvalhöjden till VM på 4.55 meter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln