Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Så kan idrotten stötta utsatta barn

Fredrik Björck är före detta fotbollsproffs. Hans sista klubb som spelare blev Öis. Idag är han assisterande tränare i Lindome GIF. Han är också grundare av ”Inte min match” där han föreläser om hur det har varit att ha en pappa som är alkoholist.
Fredrik Björck är före detta fotbollsproffs. Hans sista klubb som spelare blev Öis. Idag är han assisterande tränare i Lindome GIF. Han är också grundare av ”Inte min match” där han föreläser om hur det har varit att ha en pappa som är alkoholist. Bild: Bild: Maxim Thoré/Bildbyrån

Dagens ETC.

Fredrik Björck höll sin pappas alkoholmissbruk för sig själv under nästan hela fotbollskarriären. Idag föreläser han om sina erfarenheter och vill hjälpa idrottsföreningar att bli bättre på att stötta barn iliknande situation. ”Jag skulle önska att alla klubbar hade en handlingsplan. Vad gör man till exempel om en förälder dyker upp påverkad?”

Fredrik Björck började spela fotboll som liten kille i Kållered och fick senare en fin karriär med spel i allsvenskan och den danska och norska högstaligan. Han levde dock med en ständig oro. Hans pappa var alkoholist.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln