Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Den långa vägen till allsvenskan

Gustaf Norlin, förra säsongen i Varbergs Bois, är ett av IFK Göteborgs nyförvärv den här säsongen. Den vänsterfotade 24-åringen ser positivt på säsongen som drar igång i morgon och hoppas att Blåvitt kan kriga om platserna i toppen.
Gustaf Norlin, förra säsongen i Varbergs Bois, är ett av IFK Göteborgs nyförvärv den här säsongen. Den vänsterfotade 24-åringen ser positivt på säsongen som drar igång i morgon och hoppas att Blåvitt kan kriga om platserna i toppen. Bild: Bild: Michael Erichsen/Bildbyrån

Dagens ETC.

Många unga fotbollstalanger går till elitklubbarnas akademier. Gustaf Norlin, 24, tog en längre väg till en allsvensk storklubb. Lidköpings FK, Skövde AIK, Varbergs Bois – och nu IFK Göteborg. ”Jag har flugit lite under radarn”, säger Blåvitts nyförvärv.

I morgon är det allsvensk premiär och IFK Göteborg möter Örebro på bortaplan. Klubben har värvat friskt och namnkunnigt under våren. Den slovakiska stjärnan Marek Hamsik, landslagsanfallaren Marcus Berg och Tysklandsproffset Oscar Wendt – de två sistnämnda ansluter i sommar – är några som kommer att dra på sig den blåvita tröjan den här säsongen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln