
Vattenmelon med lime och havssalt
Att ha ett recept att följa upplever många som en trygghet, själv har jag svårt att göra det till punkt och pricka. Visst, ska man baka riktigt goda bullar eller göra sig en grym pizzadeg måste man ha en digital livsmedelsvåg. Men man kan också göra mycket gott och enkelt utan att vara så exakt. Kylskåpskall vattenmelon med bara pressad lime och havssalt exempelvis, det kan vara lika gott som en nybakad bulle en varm sommardag.
Det var en vän som berättade att hans nya grannar från USA hade bjudit honom på just det och jag var såklart tvungen att prova – och blev direkt övertygad om denna superkombo. Egentligen är det rätt logiskt. Melon är läskande men har i princip ingen syra, så tillsammans med lime blir melonen perfekt och ännu mera läskande. Jag brukar även ha på lite flingsalt – det lyfter ätupplevelsen ytterligare.

4 portioner
- 1/2 vattenmelon
- 2 lime
- flingsalt
Ur boken Mat i sommartid av Mathias Dahlgren (Bonnier Fakta)
- Skär vattenmelonen, först i fyra lika tjocka skivor och sedan i fyra tårtbitar som på bilden.
- Riv över skalet från limefrukterna.
- Pressa limejuicen över melonens snittytor.
- Toppa med flingsalt.