Hoppa till innehållet

Sallad med grönkål, gula russin, citrus och parmesan

Restaurang Solens ”kale salad” är maxad med smak och knaprighet. Till skillnad från all annan sallad så vinner denna på att blandas en bra stund innan den ska ätas. Kålen behöver lite tid med dressingen så att den mjuknar och kan dra åt sig alla goda smaker.

 


 

4 portioner

  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g grönkål, skuren i mindre bitar
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk rostade, saltade och grovhackade pistagenötter
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 30 g parmesan, finriven
  • zest från apelsin
  • zest från citron
  • zest från lime

Ur boken Solen av Adam Dahlberg och Albin Wessman (Norstedts).

  1. Värm ugnen till 150 grader. Rosta pumpakärnorna och pinjenötterna på en plåt i ca 10 minuter. Låt svalna.
  2. Lägg grönkålen i en bunke och tillsätt citronsaft, olivolja och salt. Massera in citronsaften och oljan i kålbladen i några minuter.
  3. Blanda i russin, pumpafrön, pistagenötter, sesamfrön, pinjenötter och parmesan. Blanda väl. Smaka av och tillsett eventuellt lite mer sälta och citron.
  4. Lägg upp på ett fat och avsluta med att strö på apelsin-, citron- och limezest.

Du kanske även gillar