Hoppa till innehållet

Rostat surdegsbröd med brysselkål och burrata

Rostade frön och hasselnötter smakar mycket mer än naturella. Pumpakärnor rostar du i en varm stekpanna med bara lite olivolja och flingsalt tills kärnorna spricker och blir gyllengröna. De små sesamfröna rostas bara någon minut – de brukar börjar hoppa i pannan av värmen. Hasselnötter lägger du på en plåt och ugnsrostar på 180 grader, cirka sju minuter, ta ut och gnugga dem mellan händerna i en ren handduk så lossnar skalen – använd gärna sedan nötterna i det här receptet. Det finns även färdigrostade frön och nötter att köpa.

 



 

4 mackor

  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör och olivolja
  • 250 g brysselkål
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 2 burrata (ca 200 g)
  • 1 kruka timjan
  • salt och peppar

Ur boken Gott käk utan krångel av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

  1. Stek brödskivorna i lite smör och olivolja i en panna. 
  2. Ansa brysselkålen och skär i halvor eller tjocka skivor. 
  3. Rosta hasselnötterna enligt texten ovan, eller använd färdigrostade. Grovhacka dem. 
  4. Stek nötterna tillsammans med brysselkålen i lite smör och olja i 5–6 minuter, tills kålen är mjuk. Salta och peppra. 
  5. Dela osten i halvor och bred ut en halva på varje brödskiva. Toppa med brysselkål, nötter och timjanblad.

Du kanske även gillar