Hoppa till innehållet

Gör det själv

Plocka din egen kapris

Bild: Janerik Henriksson/TT

ETC nyhetsmagasin

Ungefär nu är rönnbären mogna, beroende på var du bor i landet. Ut och plocka! Sedan kan du göra allt från rönnbärssalt till torkade rönnbär som du sedan blandar ner i müsli eller bröddeg. Eller, som här: rönnbärskapris.

1. Salta

Blanda de frysta rönnbären med grovsalt så det täcker. Täck med lock eller plastfolie. Låt stå i rumstemperatur 14 dagar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.