Hoppa till innehållet

Gör det själv

Brännässlan – ogräset som kittlar

ETC nyhetsmagasin

Trots de tusentals små brännhåren som klär brännässlan och dess kliande gift kan vi inte låta bli att år efter år plocka detta delikata så kallade ogräs som har så många möjligheter.

Kommentera

1. Späda vårblad

De späda bladen, som på våren drar lite åt det lila hållet, har en mild smak av nätmelon och är goda att äta råa. Testa också att toppa glass eller dessert med några blad, men tänk på att det kan pirra till lite på tungan av brännhåren som sitter kvar!

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Tidningen i brevlådan varje fredag

Från
295 kr för tre mån
Beställ här

Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.