Nyheter.

2021-06-20 17:04
Nooshi Dadgostar. Bild: TT/Henrik Montgomery
Nooshi Dadgostar.
Puffetikett
Dagens ETC

V-ledaren: ”Oseriöst av statsministern”

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar sågar under en pressträff förmiddagens besked från Centerpartiet och Socialdemokraterna. 

– Det är oseriöst av statsministern, säger hon.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

– Lagstiftningshotet måste bort om man ska sätta sig i förhandlingar, annars är det inte meningsfullt, säger Nooshi Dadgostar.

Beskedet från Centerpartiets Annie Lööf och Socialdemokraternas Stefan Löfven tidigare idag var att parterna ska förhandla – annars genomförs utredningsförslaget om fri hyresättning vid nybyggnation.

– Det är oseriöst av statsministern att låtsas som att våra krav är uppfyllda när det inte är så. Det är en enda punkt vi vill ska strykas, säger Dadgostar om det beskedet.

Enligt Dadgostar har hon tidigare meddelat att den här lösningen inte är godtagbar för Vänsterpartiet och V-ledaren uttrycker under pressträffen förvåning över att Januaripartierna ändå går vidare med förslaget.

– Det vi vill är att Stefan Löfven helt enkelt släpper marknadshyror. Efter det besked vi fått idag kommer Vänsterpartiet att rösta rött till Stefan Löfven, säger Nooshi Dadgostar.

Hon säger också att hon fortfarande är öppen för en förhandlingslösning och kan samtala med Centerpartiet och Socialdemokaterna om satsningar för fler bostäder, men utan frågan om marknadshyror på bordet.  Men hon berättar inte under pressträffen om det faktiskt finns några planer på att samtala de kommande timmarna.

– Det är svårt att kompromissa med någon som inte vill prata med en, säger Nooshi Dadgostar.