Hoppa till innehållet

Inrikes

Stockholms förorter mobiliserar mot ombildningar

Nätverket Hökis mot ombildningar driver kampanj, men förser även ortsborna med neutral information om hur en bostadsrättsombildning går till.
Nätverket Hökis mot ombildningar driver kampanj, men förser även ortsborna med neutral information om hur en bostadsrättsombildning går till. Bild: Foto: Jörgen Lund

Dagens ETC.

I dagarna får allmännyttans hyresgäster i Stockholms ytterområden hem en blankett, som de ska fylla i och lägga på posten om de önskar ombilda till bostadsrätt. Men det politiska beslutet bakom, har skapat både oro och engagemang i förorterna. – Jag blir så förbannad när jag hör moderaten Dennis Wedin, som påstår att detta görs för att skapa trygghet och integration, säger hökarängsbon Fredrik Cerha.

Oron breder ut sig allt mer bland allmännyttans hyresgäster i Stockholms ytterförorter. Detta apropå de förtryckta blanketter för intresseanmälningar om att ombilda de egna hyresrätterna till bostadsrätter, som de allmännyttiga bostadsbolagen ska börja sända ut i nästa vecka. Många med låg- eller medelhöga inkomster, som varken kan eller vill köpa loss sina lägenheter, känner en oro för att nya grannkonflikter ska blossa upp till följd av delade meningar i frågan, som senast då det stora ombildningsracet pågick i Stockholm.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00