jobba hos oss.

2020-11-26 09:30
Puffetikett
Info om ETC

Sökes: Vikarierande redaktör till ETC nyhetsmagasin

Vill du arbeta i ett rött mediehus som jobbar för en grönare värld? Är du en rutinerad redaktör med nyhetsdriv? Då ska du söka jobbet på ETC nyhetsmagasin.

ETC nyhetsmagasin går på djupet med aktuella frågor, händelser och personer. Tidningen kommer ut veckovis och bevakar bland annat politik, ekonomi, kultur och miljö – allt utifrån att vi är en röd tidning för en grönare värld. Magasinet produceras i dag av två anställda med hjälp av ett kompetent nätverk av frilansar.

Nu pågår ett utvecklingsarbete där ETC nyhetsmagasin ska bli vassare, nå ut i fler kanaler och bygga en större prenumerantskara. Vi har kommit en bra bit på vägen där. Parallellt gör vi en total digital översyn med ny webb.

Nu söker vi – för ett vikariat – en erfaren journalist som har nyhetsdriv och förmåga att berätta om världen på ett sådant sätt att fler upptäcker och vill prenumerera på magasinet.

 

Arbetsuppgifter:

• Planera, beställa och skriva nyhetsdriven, fördjupande och avslöjande journalistik till nyhetsmagasinet.

• Ha en löpande dialog med vår webbenhet vad gäller publicering och spridning av det material som ETC nyhetsmagasin producerar.

 

Kvalifikationer:

• Du har redaktörserfarenhet av att arbeta både planerande och skrivande med samhällsjournalistik, gärna i magasinsform.

• Du har tidigare arbetat med att ta fram agendasättande journalistik.

• Du har mycket goda kunskaper i nationell och internationell politik samt i ekonomi och klimatfrågan, som är ett prioriterat bevakningsområde.

• Du har mycket god stilistisk förmåga och både behärskar och uppskattar att röra dig mellan flera journalistiska former: reportaget, den längre intervjun, den avslöjande nyheten, kulturspaningen med mera.

• Du tycker att det är självklart att använda sociala medier för att sprida – och hitta nya prenumeranter till – din journalistik.

 

Meriterande:

• Spetskompetens – och upparbetade källor – inom prioriterade bevakningsområden som politik, ekonomi och miljö.

• Ett brett kontaktnät av skrivande, fotograferande och illustrerande frilansar som skulle berika magasinets tilltal.

 

ETC-företagen strävar efter att vår personal ska spegla Sverige. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och vi uppmuntrar särskilt personer med annan härkomst än svensk att söka.

VILLKOR

Anställningen är ett vikariat på heltid på vår Stockholmsredaktion under första halvåret 2021. Tjänsten tillsätts så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se senast den 10 december OBS! Ange vilken tjänst du söker.

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Jenny Lindström når du henne på jenny.lindstrom@etc.se.

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC (med bilagan ETC Göteborg), ETC nyhetsmagasin och Kloka hem. Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom bland annat solel, schyst producerade mobiltelefoner och ett varuhus för klimatsmarta produkter.