jobba hos oss.

2019-01-28 12:00
Puffetikett
Info om ETC

Sökes: Redaktör till nyhetsmagasinet ETC

Vill du arbeta i ett rött mediehus som jobbar för en grönare värld? Är du en rutinerad redaktör med nyhetsdriv? Då ska du söka jobbet som redaktör på nyhetsmagasinet ETC.

Nyhetsmagasinet ETC går på djupet med aktuella frågor, händelser och personer. Tidningen kommer ut veckovis och bevakar bland annat politik, ekonomi, kultur och miljö. Allt utifrån att vi är en röd tidning för en grönare värld. Magasinet produceras i dag av två redaktörer med hjälp av ett kompetent nätverk av frilansar.

Under 2019 och 2020 pågår ett utvecklingsarbete där nyhetsmagasinet ETC ska bli vassare, nå ut i fler kanaler och bygga en större prenumerantskara. Parallellt gör vi en total digital översyn med ny webb. Nu söker vi en erfaren journalist som har nyhetsdriv och förmåga att berätta om världen på ett sådant sätt att fler upptäcker och vill betala för magasinet.

 

Arbetsuppgifter:

• Planera och producera nyhetsdriven, fördjupande och avslöjande journalistik till nyhetsmagasinet.

• Ansvara för dialog med vår webbenhet vad gäller publicering och spridning av det material som nyhetsmagasinet ETC producerar.

• Att aktivt arbeta tillsammans med vår marknadsavdelning för att bredda tidningens målgrupp och hitta nya vägar till blivande prenumeranter. Det innebär att du ska kunna representera nyhetsmagasinet utåt, exempelvis i annonser och event.

 

Kvalifikationer:

• Du har flerårig erfarenhet av att arbeta planerande och producerande med samhällsjournalistik, gärna i magasinsform.

• Du har dokumenterad erfarenhet av att att ta fram agendasättande journalistik.

• Du har arbetat nära den kommersiella delen av en publikation, det vill säga sådant som handlar om att värva prenumeranter eller att optimera konverteringar. Tjänsten kräver att du vill och tidigare har arbetat affärsdrivande.

• Du har mycket goda kunskaper i nationell och internationell politik samt i ekonomi och klimatfrågan, som är ett prioriterat bevakningsområde.

• Du behärskar och uppskattar att röra dig mellan flera journalistiska former: reportaget, den längre intervjun, den avslöjande nyheten med mera.

• Du tycker att det är självklart att använda sociala medier för att sprida – och hitta nya prenumeranter till – din journalistik.

 

Meriterande:

• ETC-tidningarna ska profileras skarpare i digitala kanaler. Har du spetskompetens inom detta – exempelvis ljud, bild eller grafik – är vi mycket intresserade av att lyssna och lära.

• Spetskompetens – och upparbetade källor – inom prioriterade bevakningsområden som politik, ekonomi och miljö.

 

ETC-företagen strävar efter att vår personal ska spegla Sverige. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och vi uppmuntrar särskilt personer med annan härkomst än svensk att söka.

VILLKOR

Anställningen är ett föräldravikariat på heltid på vår Stockholmsredaktion till och med sommaren 2020, med möjlighet till förlängning. Tjänsten tillsätts så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker.

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Daniel Rossetti når du honom på daniel.rossetti@etc.se eller 076-671 2821.

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC (med editionen ETC Göteborg), nyhetsmagasinet ETC och Kloka hem. Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom bland annat solel, schyst producerade mobiltelefoner och ett varuhus för klimatsmarta produkter