Nyheter.

2020-03-24 14:00
Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten. Bild: Claudio Bresciani/TT
Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.
Puffetikett
Dagens ETC

Senaste nytt från myndigheterna om corona i Sverige

Här är myndigheternas besked från tisdagens presskonferens.

Vid tisdagens presskonferens medverkar bland annat Anders Wallensten från Folkhälsomyndigheten samt Socialstyrelsen och MSB.

Vi ser nu över 2000 fall av corona i Sverige. Totalt har 36 avlidit, och för närvarande intensivvårdas 115 personer. Det meddelar 
Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog.

Folkhälsomyndigheten är nöjda med de åtgärder som genomförts på skidanläggningar efter de diskussioner som man haft med aktörerna.

Dagens stora nyhet är att endast bordsservering kommer att tillåtas på restauranger och caféer framöver.

Gällande idrottsaktiviteter poängterar myndigheten att det fortfarande bör hållas träningar, men att det ska iakttas försiktighetsåtgärder. Bland annat rekommenderar man träningar utomhus och minskad närkontakt.

Johanna Sandwall från Socialstyrelsen säger att man fortfarande inte har någon uthållighet i leveranser av sjukvårdsutrustning.

– Det pågår ett intensivt arbete med detta. Jag hoppas att jag i närtid kan säga att vi lyckas få leveranser, säger hon.

En tredjedel av regionerna har ändrat rekommendationerna för användning av skyddsutrustning, för att kunna hushålla med den utrustning som finns.

Morgan Olofsson, kommunikationschef på MSB, säger att man har fått i uppdrag att skydda samhället genom att kommunicera om sjukdomen. Han uppmanar medborgarna att dela vidare information, men också att vara källkritiska och inte sprida rykten.

– Tillsammans så skyddar vi Sverige och varandra, säger han.