Hoppa till innehållet

Inrikes

Kommunalarna besvikna på S: ”Som en käftsmäll”

Daniel Holst är skyddsombud och jobbar på banteknik på Göteborgs spårvägar, bakom honom står kollegan Victor Mårtensson, som jobbar som elektriker vid depån i Majorna.
Daniel Holst är skyddsombud och jobbar på banteknik på Göteborgs spårvägar, bakom honom står kollegan Victor Mårtensson, som jobbar som elektriker vid depån i Majorna. Bild: Foto: Martin Spaak

Dagens ETC.

Imorgon ska kommunstyrelsen fatta ett extra insatt beslut om spårvägens framtid – för att det ska hinna behandlas på fullmäktige på torsdag. Men kommunalarna som jobbar på Spårvägen riktar nu frän kritik mot Socialdemokraternas kompromiss med Moderaterna i regionen. – Det här beslutet riskerar att distansera Socialdemokraterna från oss arbetare, säger Daniel Holst, bantekniker på Göteborgs spårvägar.

Inne på sjätte våningen i Folkets hus sitter fackliga företrädare för de som arbetar på Göteborgs spårvägar. Där, precis som hos alla andra anställda i koncernen, spirade hoppet om en rejäl förbättring av hela kollektivtrafiken i Göteborg. Planen att  lägga fler delar under kommunal kontroll, kallat alternativ A, verkade rulla på bra i det byråkratiska maskineriet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00