Nyheter.

2017-03-30 15:51
Foto: Facsimil

Här hånar LUF de som fått sina tjänster hyvlade

I en video på Twitter hånar Liberala ungdomsförbundet de personer som riskrerar få sin privatekonomi förstörd av hyvling. "Hellre lägre lön än inget jobb alls" skriver de från sitt officiella konto.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Anställda vid Coop i Stockholm riskerar att få sina tjänster hyvlade med 11 procent. I Sundbyberg riskerar de anställda att få söka försörjningsstöd för att klara av att få ekonomin att gå ihop, vilket ETC kunde rapportera om i tisdags. 

Det är två fall av hyvling som har varit på tapeten den senaste tiden. Därför har en hashtagg, #slutahyvla, börjat användas. 

Det har fått Liberala Ungdomsförbundet att publicera en video på Twitter där de dansar med osthyvlar. 

"Vi vill hyvla facket", skriver LUF. Dessutom svarar de i kommentarerna att de vill avskaffa lagen om anställningsskydd då den är "diskriminerande mot unga och nya". 

"Arbetarförakt"

Nu möts utspelet av kritik i sociala medier. 

”Haha wow ni är ju verkligen vidriga som tycker att det är rimligt att en AG kan skära i folks löner och trygghet utan vidare.” skriver twitteranvändaren Mathias W Emilsson.

”Ni är alltså inte bara förespråkare av incest och nekrofili utan även arbetsfientliga. #SkrotaLUF” twittrar Ivar Sjögren.

”Era stroppar! Blir provocerad av er arbetarförakt!” skriver användaren @dimeyard.

Hyvling

När arbetsgivare sänker de anställdas arbetstid istället för att säga upp enligt turordningsreglerna i Lagen om anställningsskydd (Las).

Därmed tvingas de anställda att gå ner i tid - och lön.