jobba hos oss.

2019-01-28 12:08
Puffetikett
Info om ETC

Dagens ETC söker grävreporter

Vill du arbeta i ett rött mediehus som jobbar för en grönare värld? Är du en erfaren reporter som har vana av nyhetsfördjupning samt grävande och agendasättande journalistik? Då ska du söka jobbet som reporter på Dagens ETC.

Snart ska en av våra mest rutinerade reportrar gå på föräldraledighet. Vi söker därför en erfaren nyhetsreporter som både vill gräva och kastar sig efter de snabba tipsen. Allt för att Dagens ETC ska vara nyhetsledande.

Den journalistik du kommer att ta fram i samarbeta med kollegor är dessutom avgörande för att Dagens ETC – som låser material på webb – ska hitta nya prenumeranter. Det här är en utmanande tjänst med krav på leverans. Men du arbetar med en redaktion som verkligen kan sin målgrupp och som under senaste åren producerat journalistik som påverkat den svenska samhällsdebatten, exempelvis granskningar av Försäkringskassan, högerextremism och hur de mest förmögna drar ifrån.

Du blir en drivande del av tidningens grävgrupp. Du arbetar i nära dialog med chefredaktör, nyhetschefer och webb där vi hela tiden mäter vår journalistik utifrån dels genomslag, dels tidningens upplageutveckling.

 

Arbetsuppgifter:

• Du producerar tung, nyhetsnära, avslöjande journalistik som når ut.

• Du samarbetar ständigt med tidningsledning och andra reportrar, vilket ställer krav på god kommunikation och förmåga till kunskapsöverföring.

 

Kvalifikationer:

• Du har dokumenterad erfarenhet av kvalificerad nyhetsjournalistik för dagstidning eller magasin.

• Du kan gräva med allt vad det innebär av etiska överväganden, källhantering och research.

• Vi ser gärna att du tar med dig upparbetade kontakter som genererar konkreta tips.

• Självgående, idérik.

• Stora kunskaper i samhälle, politik, ekonomi.

• Mycket god stilistisk förmåga.

• Du behärskar och uppskattar att röra dig mellan flera journalistiska former: reportaget, den längre intervjun, den avslöjande nyheten med mera.

• Du tycker att det är självklart att använda sociala medier som ett arbetsredskap och för att sprida din journalistik.

 

Meriterande:

• ETC-tidningarna ska profileras skarpare i digitala kanaler. Har du spetskompetens inom detta – ljud, bild, grafik exempelvis – är vi mycket intresserade av att lyssna och lära.

• Vana vid att arbetsleda journalistiska satsningar, som större grävjobb.ETC-företagen strävar efter att vår personal ska spegla Sverige. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och vi uppmuntrar särskilt personer med annan härkomst än svensk att söka.

VILLKOR

Anställningen är ett föräldravikariat på heltid på vår Stockholmsredaktion, från och med sommaren och ett år framåt, med möjlighet till förlängning. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker.

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Daniel Rossetti når du honom på daniel.rossetti@etc.se eller 076-671 2821.

INFO OM ETC

ETC är ett partipolitiskt oberoende rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC (med editionen ETC Göteborg), nyhetsmagasinet ETC och Kloka hem. Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom bland annat solel, schyst producerade mobiltelefoner och ett varuhus för klimatsmarta produkter.