jobba hos oss.

2019-01-28 12:04
Puffetikett
Info om ETC

Dagens ETC söker engagerad miljöreporter

Vill du arbeta i ett rött mediehus som jobbar för en grönare värld? Är du en rutinerad journalist som har vana av klimat- och miljörapportering? Då ska du söka jobbet som miljöreporter på Dagens ETC.

Dagens ETC är sedan starten 2014 ledande i miljö- och klimatbevakning. Det är ett av våra absolut mest prioriterade bevakningsområden. Våra prenumeranter anger att det är den viktigaste frågan. Just nu pågår satsningen 800 dagar och vi har tidigare granskat bland annat subventioner till flygtrafik. Dessutom publicerar vi löpande några av de mest profilerade inom fältet, som Greta Thunberg och George Monbiot.

Dagens ETC ska erbjuda klimatjournalistik som är nyhetsdriven, avslöjande och fördjupande. Vi berättar hur allvarligt läget är, men vi berättar också om de goda exemplen, både nationellt och internationellt. Inte minst handlar det då om de organisationer, aktivister och politiska krafter som arbetar för en lösning på klimatkrisen.

Arbetsuppgifter:

• Planera och producera agendasättande klimat- och miljöjournalistik för tidning och webb. Arbetet sker i nära samarbete med chefredaktör, nyhetschefer och webbredaktörer.

• Visst ansvar för inköp av frilansmaterial.

• Dialog med webb som administrerar sociala kanaler (ETC Klimat) samt skickar ut vårt nyhetsbrev med fokus på klimat och miljö.

 

Kvalifikationer:

• Du har dokumenterad erfarenhet av att bevaka miljö och klimat för dagstidning eller magasin.

• Du har upparbetade kontakter inom miljörörelsen, politiken och forskarvärlden.

• Du är idérik och självgående.

• Du vill med din journalistik sätta agendan för den svenska klimatdebatten.

• Du uppskattar och behärskar att skriva både snabba nyhetsartiklar, fördjupande reportage och ansvarsutkrävande intervjuer.

• Du tycker att det är självklart att använda sociala medier som ett arbetsredskap och för att sprida din journalistik.

 

ETC-företagen strävar efter att vår personal ska spegla Sverige. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och vi uppmuntrar särskilt personer med annan härkomst än svensk att söka.

VILLKOR

Anställningen är ett föräldravikariat på heltid på vår Stockholmsredaktion, från och med maj fram till sommaren 2020, med möjlighet till förlängning. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker.

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Daniel Rossetti når du honom på daniel.rossetti@etc.se eller 076-671 2821.

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC (med editionen ETC Göteborg), nyhetsmagasinet ETC och Kloka hem. Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom bland annat solel, schyst producerade mobiltelefoner och ett varuhus för klimatsmarta produkter.