Hoppa till innehållet

Dambergs kök

Variant på Ottolenghis svamp-miso-pasta

Jenny Damberg ger recept inspirerat av Yotam Ottolenghi, en av de senaste 15 årens mest signifikanta receptmakare.

Jenny Damberg ger recept inspirerat av Yotam Ottolenghi, en av de senaste 15 årens mest signifikanta receptmakare.

Bild: Dagens ETC, Shutterstock (montage)

Dagens ETC

Var tid har sina kokbokskockar, de som förkroppsligar tidens matlagningsideal och förmedlar där och då. Likaså är comfort food individuellt. Vad som är trösterikt för en.

Jenny Damberg

Text och bild

Kommentera

Var tid har sina kokbokskockar, de som förkroppsligar tidens matlagningsideal och förmedlar där och då – inte i sin helhet, men som zeitgeists. Carl Butlers 1970-talsintroduktion till medelhavsköken, Monika Ahlbergs supersinnliga ”Rosendahls trädgårdscafé” – urkunden för dubbelhandsfattade koppar och morotskaka på svenska 20 år senare. Jamie Oliver.

Det är svårare att se nuet. 

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
Jenny Damberg

Text och bild

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.