
Mat & Dryck
Plocka mer än gula kantareller

Oliver Karlöfs svampintresse är stort, sedan 30 år.
Bild: Linda PrieditisETC nyhetsmagasin.
Varför begränsa sig till kantarell och karljohansvamp när det finns så många fler utmärkta matsvampar i våra skogar? Oliver Karlöf tipsar om matsvampar han själv tycker om att plocka.

1 Blek taggsvamp
Blek taggsvamp är vanlig och trivs i en mängd olika miljöer, både i barr- och lövskog. Har en något kryddig men mestadels mild smak och den lämpar sig därför väl att blanda med andra svagsmakande arter eller att äta för sig. Stuvad med grädde kommer smaken fram på ett utmärkt sätt.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka
Provläs nyhetsmagasinet digitalt en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.
Betala per månad
Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.