Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Trump patriark i unikt teaterprojekt

 För ovanlighetens skull är tjejerna de subjekt som driver handlingen framåt och är de publiken förväntas identifiera sig med, medan killarna är objekten, förklarar regissören Emanuelle Davin.
För ovanlighetens skull är tjejerna de subjekt som driver handlingen framåt och är de publiken förväntas identifiera sig med, medan killarna är objekten, förklarar regissören Emanuelle Davin. Bild: Bild: Albin Händig

Dagens ETC

Föreställningen Efter oss – Syndafloden som i augusti går upp på Teater Reflex i Kärrtorp, kretsar kring begreppet makt och frågan om vad som händer när några få människor får för mycket makt. Uppsättningen är unik i sitt slag ioch med att skådespelarna är elever från landets samtliga scenskolor. – Eftersom vi på våra respektive utbildningar alla har gått igenom maktanalyser och skolats i att vara politiskt medvetna när vi går in i ett material, så kändes ämnet naturligt, säger Emanuelle Davin.

I sommar skrivs teaterhistoria på Teater Reflex i Kärrtorp, i södra Stockholm. Detta sker genom ett unikt samarbete mellan elever från Sveriges samtliga teaterhögskolor (Stockholms, Göteborgs, Luleås och Malmös scenskolor).

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser