Boktips.

2016-10-08 17:00

Tio ungdomsromaner

Clara Kron rekommenderar de bästa ungdomsromanerna.

Det kändes lugnt när mina känslor dog

Bim Eriksson

(Kartago)

Förutom att ha en av årets med träffsäkra titlar så är Bim Erikssons seriealbum fyllt av ångestladdad igenkänningsfaktor och poetiskt avbildad samtid. Ska en förstå dagens gäris ska en läsa denna, ska en stilla sitt hjärta och få bekräftat att en inte är ensam ska en läsa denna.

Allt som blir kvar

Sandra Beijer

(Natur & Kultur)

Matildas pojkvän gör slut och hon tvingas försöka trösta den 32 cm längre kroppen där och då, på gatan, fastän det är uppenbart omöjligt. Vad blir egentligen kvar när boken inleds med ett uppbrott? Om ingenting annat så åtminstone en kavalkad av välformulerade meningar för oss att stryka under och en rapportering om vad en fyller sin tid med när den en är kär i inte längre vill ha en.

Stanna

Flora Wiström

(Bonnier Carlsen)

l Ytterligare en debut, denna Stockholmsskildring tar sin börjar en vinter i Esters liv. Handlar om hennes jobb på antikvariat med en pissig chef, ettan på 25 kvm delat med bästa vännen Hanin som vågar och pushar när inte Ester själv törs. Och om Eli och hans mörka röst, och hur mycket kan en ge av sig själv utan att gå sönder.

Läs vidare på nästa sida: Fortsättning

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter