Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Teaterns sista fasadshow – ny show på slottet tar över

I morgon klockan 18.00 är det premiär för årets föreställning på teatern, som sker i samarbete med prisbelönta ungerska gruppen Limelight Projection Mapping och Light Installation, som gör bejublad fasadkonst över hela världen.
I morgon klockan 18.00 är det premiär för årets föreställning på teatern, som sker i samarbete med prisbelönta ungerska gruppen Limelight Projection Mapping och Light Installation, som gör bejublad fasadkonst över hela världen. Bild: Bild: Press

ETC Örebro.

Förra året såg 5 000 örebroare hur teaterns fasad krossades av en dinosaurie. Nu är det dags för en ny fasadshow med 3D-teknik på Örebro teater, men det blir den sista. ”Vi har skapat konst på fasaden i tre år, nu tar andra över”, säger Petra Weckström, vd på länsteatern.

Det var under länsteaterns arbete med att göra scenkonst mer tillgängligt för döva och hörselskadade som den första fasadshowen växte fram 2015. Den spektakulära 3D-tekniken som förvandlade väggarna på en av Örebros kända byggnader gav mersmak. I fjol var det 5 000 personer som upplevde hur teaterhuset förvandlades med hjälp av ljus och ljud. I år fortsätter länsteatern på den inslagna vägen och bjuder in en prisbelönt ungersk grupp som ska sätta sin prägel på teatern med ”Scenkonster – en fasadshow uppåt väggarna”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00