Hoppa till innehållet

ETC Umeå

Teaterlaboratorium med tusen liv

Karin Larson och Kajsa Reicke grundade Tantteatern 2012 och sedan dess har kvartersteatern på Haga varit en unik del av Umeås kulturliv. ”Vi vill göra scenkonst efter eget huvud”, säger Kajsa Reicke.
Karin Larson och Kajsa Reicke grundade Tantteatern 2012 och sedan dess har kvartersteatern på Haga varit en unik del av Umeås kulturliv. ”Vi vill göra scenkonst efter eget huvud”, säger Kajsa Reicke. Bild: Bild: Liselott Holm

ETC Umeå.

För två år sedan hotades Tantteatern i Umeå av nedläggning. I dag har de flera pjäser på repertoaren, driver teatercirklar, samarbetar med konstnärer och vågar se framåt – åtminstone för ett par år i taget.

Historien om hur kvartersteatern på Haga räddades från nedläggning med hjälp av en mecenat från Mölndal, en lotterivinst, ett kulturpris och ren jävla vilja är faktiskt rätt osannolik och måste berättas, men vi ska först landa på själva platsen – en ljus lokal på Östra Kyrkogatan på Haga. Ett enda rum. Vita väggar och golv, färgglada pallar, prylar längs väggarna, ett bord med sprött kaffeporslin och en brant trappa ner till våningen under.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00