Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Stökig livsresa från scenen till bokhyllan

Alexander Salzbergers ”Kicktorsken” började som en monolog på Backa teater i Göteborg, tog honom sedan till Dramaten och tv, och blir nu i dagarna till en bok med samma namn.
Alexander Salzbergers ”Kicktorsken” började som en monolog på Backa teater i Göteborg, tog honom sedan till Dramaten och tv, och blir nu i dagarna till en bok med samma namn. Bild: Bild: Vilhelm Stokstad/TT

ETC Stockholm.

Efter fem år med den hyllade scenföreställningen ”Kicktorsken” tar Alexander Salzberger nästa steg i sin berättelse. Den brutalt ärliga livshistorien om resan från missbruk och våld till de finaste kulturscenerna har blivit bok.

– Jag fattar ju nu att jag har haft en fucked up uppväxt. Jag är uppfostrad med att fly. Och flykten blir antingen självmedicinering med alkohol och droger, eller också att ta sig framåt, jaga kicken, byta sin identitet, erövra social status ... Och det kommer egentligen inte från mig, från någon njutning, det kommer av ren överlevnadsinstinkt. Jag har känt mig som en japansk krigare som alltid är beredd för strid, och alltid förväntar mig katastrofer.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser