Hoppa till innehållet

Scen

Staffan Göthe dansar i Örebro

”Det här är mitt försök att förmedla det läge vi lever i, en tid med kaotiska värderingar som hyllar jaget och individen trots att vi inte är någonting utan varandra”, säger Staffan Göthe om sin nya pjäs En slavisk dans.
”Det här är mitt försök att förmedla det läge vi lever i, en tid med kaotiska värderingar som hyllar jaget och individen trots att vi inte är någonting utan varandra”, säger Staffan Göthe om sin nya pjäs En slavisk dans. Bild: Bild: Kerstin Wixe/Sveriges Radio

Dagens ETC.

En av Sveriges mest spelade dramatiker, Staffan Göthe, är nu tillbaka med en ny pjäs, En slavisk dans. Den handlar om den förslavade dansen till självförverkligandets pipa som är vår tids melodi. – Vi ser omkring oss just nu hur vi längtar efter att bryta med vår tids ideal och dela med oss istället för att vara själviska, säger Staffan Göthe.

Huvudpersonen, dottern, vill berätta om hur allt blev som det blev. Varför hon står här, trött, medelålders och utbränd. Om hur det tidstypiska självhjälpsprogrammet med hurtiga coacher har fört henne allt längre bort från friheten. Om bröllopet som aldrig blev av och renoveringen som aldrig blev klar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt hela sommaren

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln