Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Sorg, raseri och miljonrån i ”Widows”

Att de inte har några tjuverier på sina cv:n – Veronica har varit facklig tjänsteman och de andra är klänningsmakerska respektive troféfru – hindrar dem inte, skriver Signe Lidén.
Att de inte har några tjuverier på sina cv:n – Veronica har varit facklig tjänsteman och de andra är klänningsmakerska respektive troféfru – hindrar dem inte, skriver Signe Lidén. Bild: Bild: Fox movies

Dagens ETC.

För att vara en film om Den Stora Stöten™ är Steve McQueens ”Widows” oväntat stillsam. Signe Lidén gör ­tummen upp för det stjärnspäckade ensembledramat.

Att bli tagen av polisen hade nog varit att föredra för Harry Rawlings (Neeson) och hans tre kumpaner. Istället blir de dödade i ett polistillslag som går snett. De har stulit flera miljoner dollar från Jamal Manning, en gangster som omger sig med hårdnackade typer men som kandiderar för att bli rådman i sitt område och försöker lämna sitt kriminella liv bakom sig. De stulna pengarna brann upp i tillslaget, men det hindrar inte Jamal och hans våldsamma brorsa (obehagligt välspelad av Daniel Kaluuya) från att kräva in dem från Harrys änka Veronica (Davis).

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser