Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Smörrebröd: ett steg från toppbetyg

Bild: Bild: Matpatrullen

ETC Malmö

Lite salt och ett stänk syra från ett ­topp­betyg. Det är Matpatrullens omdöme efter ett besök på Smörrebröd by Freda. Här serveras­ en innovation, smörrebröd med rökt torsk. Utbudet av danska delikatessmörgåsar är annars bra men lite för mycket åt det försiktiga och traditionella hållet.

Smörrebröd är en alldeles utmärkt uppfinning. Smörrebröd handlar om att höja något så banalt som en brödskiva med smör och lite pålägg till en högre och festligare dimension. Konstarten utvecklades i Danmark under 1800-talet och är förmodligen det främsta danska bidraget till världens kulinariska klassiker.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln