Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

#Jagär här firar två år med bok som hyllar de modiga

Sarah Britz och Mina Dennert  hoppas på att boken kan sprida energin från #jagärhär. ”Det är en bok som man ska kunna ta fram när man känner att man behöver kraft”, säger Mina Dennert.
Sarah Britz och Mina Dennert hoppas på att boken kan sprida energin från #jagärhär. ”Det är en bok som man ska kunna ta fram när man känner att man behöver kraft”, säger Mina Dennert. Bild: Bild: Caroline Axelsson

ETC Göteborg

I två år har medlemmarna i Facebook-gruppen #jagärhär försökt stoppa spridningen av hat på internet. Från början var de en handfull människor – nu är de över 75 000. Lagom till tvåårsfirandet släpps boken ”#jagärhär – 97 röster om mod” där kända och okända personer berättar om sitt eget mod och var det kommer ifrån.

Mod kan komma i många olika former. Det finns i både det stora och i det lilla. Det kan vara att stå upp för det du tror på, trots att konsekvenserna kan bli negativa, eller att göra något du egentligen inte vågar. Tanken är att ”#jagärhär – 97 berättelser om mod” ska vara en hyllning till de modiga – men också en bok att ta fram för att söka tröst, berättar Mina Dennert, grundare av gruppen, samt redaktör för boken tillsammans med Magnus Dennert.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln