Hoppa till innehållet

Reportage

Skolköket som satsar grönt

Petra Hurtig, Nga Lam, Susanne Eklund, Linnea Åkerlund och Erika Rydin är  Söderbönorna på Höglunda.
Petra Hurtig, Nga Lam, Susanne Eklund, Linnea Åkerlund och Erika Rydin är Söderbönorna på Höglunda. Bild: Bild: Kerstin Stickler

ETC Sundsvall.

Söderbönorna på Höglundaskolan vet hur du får barnen att prova nya smaker och våga äta vegetariskt. Och bli mer klimatsmarta på köpet.

Att de varma grönsakerna står först i buffén är ingen slump. Det är färsk broccoli som har stekts med röd paprika, vitlök och lite chili. Gräddkokt savoykål. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Sundsvall!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln